Utbildning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Meteorologiska institutionen
  4. Utbildning

Kurs på ACES: Att motverka klimatförändringen, 7,5 hp

Kursen fokuserar på lösningar över olika skalor för att nå klimatneutralitet. Kursen tar upp olika åtgärder för att bekämpa orsakerna till mänsklig påverkan på klimatförändringarna. Drivkrafter och möjligheter att minska klimatpåverkande utsläpp genom politisk styrning, tekniska lösningar, socio-ekonomiska förändringar, och inom andra områden kommer att behandlas.

Kurs i strömningsmekanik

Vad har en tsunami gemensamt med vanliga ytvågor? Hur fungerar flygplansvingar? Varför bromsas man oftast av vinden när man cyklar (även vid rak sidvind)? Dessa och många andra frågor får du svar på i kursen Strömningsmekanik 7,5 hp (MO5001), som kommer att ges i samarbete mellan meteorologiska institutionen och Fysikum under höstterminen 2019.

RGB-komposit avsedd att detektera luftmassor 19/9-12 (copyright 2012 EUMETSAT).

Studera meteorologi, oceanografi och klimat

Vill du jobba med väder och klimat, atmosfären och haven? Vill du bli klimatexpert, oceanograf, prognosmeteorolog eller miljöforskare? Eller bara få förståelse för vad som påverkar klimatet? Välkommen till oss!

Studenter under orienteringsdagen

Anmälan och antagning

Hur ansöker jag till kandidatprogrammet i meteorologi och masterprogrammet i meteorologi, oceanografi och klimat? Hur fungerar registrering på kurser? Går det att göra en sen ansökan?

Annica Ekman

Vad kan man göra på MISU?

VIDEO: Här berättar en av våra forskare, Annica Ekman, om den svåraste frågan hon har fått som meteorolog. Annica ger om oss också en inblick i forskarvärlden och vilka ämnen man kan fördjupa sig i på MISU.

Sök kurser & program
Scheman

Kontakt

Besöksadress
Arrheniuslaboratorierna, våning 6
Svante Arrhenius Väg 16C
Frescati Campus

Studentexpedition
Studentexpedition
Tel. 08-162418

Studievägledare
Ingrid Eronn
Tel. 08-162418

Studierektor för kandidat- och masterprogrammen
Kristofer Döös
Tel. 08-161734

Studierektor för forskarutbildningen
Abdel Hannachi
Tel. 08-164351

Ämnesansvarig för forskarutbildningen
Michael Tjernström
Tel. 08-163110

IT för studenter

Studera med funktionsnedsättning

Som student med en dokumenterad funktionsnedsättning har du rätt att söka stöd i samband med dina studier på Stockholms universitet