Meteorologiska institutionen

 1. Du är här:
 2. Start
 3. Meteorologiska institutionen
  RGB-komposit avsedd att detektera luftmassor 19/9-12 (copyright 2012 EUMETSAT).

  Ansök till våra kurser och program

  Vill du jobba med väder och klimat, med atmosfären och haven? Vill du bli klimatexpert, oceanograf, prognosmeteorolog eller miljöforskare? Eller bara få förståelse för vad som påverkar klimatet? Välkommen till oss!

  Läs om MATS i Forskning & Framsteg

  "Att konstruera känslig vetenskaplig utrustning är en konst. Om den dessutom ska klara sig ute i rymden, långt från närmaste skruvmejsel, gäller det att veta vad man gör. F&F har mött specialisterna som förbereder Sveriges nästa stora rymdprojekt – forskningssatelliten Mats, som ska skickas i väg om knappt två år." Så skrev FoF i november 2016 om MISUs stora forskningsprojekt MATS.

  EU

  Stort EU-anslag för att studera arktiska kopplingar till väder och klimat

  Bättre väder- och klimatprognoser inte bara i Arktis utan även i Europa, Asien och Nordamerika är målet för ett nytt tvärvetenskapligt projekt som får 8 miljoner euro från EU:s forsknings- och innovationsprogram Horisont 2020.

  MISU News

  Personal
  Dagens väder
  Länk till Centralverkstaden
  Visitors Program
  Geobiblioteket

  Svensk och engelsk sida - MISU

  Vänligen notera att den meteorologiska institutionens hemsida finns tillgänglig på både engelska och svenska. Då vi är en internationell institution, har vi valt att använda den engelska versionen som den primära sidan. Innehållet på den engelska sidan speglas inte på den svenska, utan den senare är endast en delmängd av den förra. Vi rekommenderar därför att ni använder den engelska sidan i första hand.